Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Tvarohový koláč se švestkami (podle Markéty Hlaváčkové)

0.0
Tvarohový koláč se švestkami (podle Markéty Hlaváčkové)

Potřebné ingredience

1 kg tvarohu na pečení v kostce (½ kg tučného a ½ kg polotučného), 160 g třtinového cukru, 120 g hery, 100 g sušených švestek namočených v rumu, 50 g jemné krupice, 4 vejce, 1 lžíci skořice, 1 prášek do pečiva a trochu soli

Postup přípravy

Ideálně si den dopředu namočte sušené švetsky do rumu. Pokud to nestíháte, až tak moc to nevadí. Tvaroh, žloutky a rozpuštěné máslo utřete do krému. Přidejte krupičku promíchanou s práškem do pečiva, skořici a třtinový cukr. Bílky vyšlehejte se solí a pomalu vmíchejte do těsta.
Vyšší plech či kulatou formu vymažte tukem a vysypte moukou nebo použijte pečicí papír. Do formy nalijte polovinu těsta a poklaďte namočenými švestkami. Přilijte druhou polovinu těsta a povrch uhlaďte. Pečte na 170–180 °C v předem vyhřáté troubě asi 40 minut. Špejle by po zapíchnutí do těsta měla zůstat suchá. Upečený koláč nechte vychladnout, a až poté ho krájejte na kousky! Na efekt na talíři ozdobte celou skořicí a pocukrujte.

Recept jsem dnes objevila na internetu a nedá mi to se o něj nepodělit :-) Dělala jsem z poloviční dávky do klasické dortové formy. Zákusek je lehký a chutný. Zkuste! :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lucrecia 18. 2. 2012, 20:21
Díky za skvělý recept, dnes jsem koláč upekla a má velký úspěch. Trochu mi chutí připomíná žemlovku, a v tom ty výborné švestičky. No nemá chybu (Y)
ZuzinaTrc 29. 2. 2012, 13:00
@Lucrecia To jsem ráda, že Vám chutnal! taky se k němu po delší pauze vrátím :)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie